fredag 24 april 2015

Tranbärs- och hallonkräm.

Vissa morgnar har man lite mera ork under den där nästan en timme långa väntan jag har mellan att medicinerna är tagna och att få äta frukost. I morse rotade jag fram ett recept ur mappen som heter "recept att prova" och hittade detta som fick bli min lunch för dagen. Recept med få och enkla ingredienser tilltalar mig och nu efter att ha smakat så delar jag med mig av receptet.

Tranbärs- och hallonkräm.
6 dl tranbärsdryck
1 påse (200g) djupfrysta hallon
2 msk socker

Redning
1 dl tranbärsdryck
2-3 msk potatismjöl

Gör såhär:
Häll tranbärsdrycken i en kastrull. Tillsätt de frusna hallonen och sockret. Låt koka i 3-4 minuter. Blanda ihop redningens ingredienser. Flytta kastrullen från plattan och häll ner redningen i en tunn stråle medan du rör om samtidigt (ej vispa). Lyft tillbaka kastrullen på plattan och hetta upp under omrörning tills krämen tjocknar och blir klarare. Häll krämen i en serveringsskål och strö på lite socker. Servera krämen som den är eller med glass, turkisk yoghurt eller vaniljsås.

Satt ute i solen på balkongen och åt min lätta lunch och inbillade mig att det nästan är sommar. Underbart!♥

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var det, och jag undrar varför man inte äter kräm oftare? Det är ju så enkelt att laga.

      Radera